Woocommerce webshop

WordPress webshop, avagy bemutatkozik a Woocommerce

Ha webáruházat szeretnél indítani, akkor általában három lehetőség áll előtted. Egyedi fejlesztést készíttetsz, webáruházat bérelsz, vagy egy webáruházmotor mellett teszed le a voksod. 

Megfelelő mennyiségű Google kereséssel eltöltött óra után biztosan tudod, hogy az egyedi fejlesztés igen drága (általában milliókról beszélünk). Mivel szinte semmit sem fogsz tudni magad módosítani, így minden egyes új ötlettel a fejlesztőkhöz kell fordulnod. Itt újabb drága munkaórák és hosszú átfutási idő mellett kapod meg amit szeretnél.

A bérelhető webáruház gyors megoldás és sokaknak elég is, azonban hamar rá fogsz jönni, hogy korlátok közé vagy szorítva és ki fogod nőni a bérelhető webshopok kereteit.

Itt jönnek képbe az olyan webshop motorok, mint a Woocommerce. Persze nem állítom, hogy ennek nincsenek hátrányai, azonban ez egy olyan megoldás ami a vállalkozásod növekedésével együtt képes már az első pillanattól skálázódni. 

Mindegy, hogy 10, vagy 1000 megrendelésed van egy hónapban, a Woocommerce képes kezelni. Mindegy hogy milyen új funkciókat szeretnél a webáruházadhoz adni, mindenre van kész megoldás. Ha mégsem lenne, könnyen találhatsz olyan fejlesztőt aki megoldja a problémád, hiszen ez egy igen népszerű szoftver.

Összefoglalva, a Woocommerce egy flexibilis, sokoldalú megoldás azok számára akik hosszútávra terveznek.

Woocommerce alapok

A Woocommerce vitathatatlanul a legnépszerűbb webshop plugin a WordPress kínálatában. Több, mint egymillió letöltéssel rendelkezik. Az interneten fellelhető webshopok 30%-át ez a plugin hajtja meg.

Számtalan dolognak köszönhető ez a mértékű népszerűség. A legfontosabb, hogy telepítésével minden lényeges funkciót megkapsz ahhoz, hogy a legrövidebb időn belül elindíthasd webshopodat. 

Gyakorlatilag két kattintással webáruházat készít WordPress alapú weboldaladból. Az alapfunkcionalitás mellett azonban számtalan pluginnal bővítheted a weboldalad tudását.

Szeretnél új fizetési módot? Nem csak az országhatárokon belül, hanem külföldre is szeretnél értékesíteni? Szeretnél affiliate értékesítési lehetőséget? Mindez csak egy-egy bővítményre van tőled.

Alapfunkcionalitás, avagy ezt tudja a Woocommerce 

Termék testreszabás

Alapvető, hogy terméked olyan formában jelenjen meg a webshopodon ahogyan azt te elképzelted. Ebben a Woocommerce tökéletes partnered lesz. A legapróbb részletekig alakíthatod a termékoldalakat. 

Akár fizikai, akár digitálisan letölthető terméket árulsz a Woocommercre számíthatsz, hiszen segítségével minden terméktípus értékesíthető. 

Végtelen termékmennyiség

A termékek mennyiségének egyedül te szabhatsz határt. Tölts fel annyit amennyit csak szeretnél.

Végtelen variáció

Termékeidből korlátlan variációt tölthetsz fel. Akár szín, méret, csomagolás vagy bármilyen más tulajdonság szerint osztályoznád termékeid, könnyedén megteheted.

Korlátlan fizetési rendszer

A Woocommerce-t bármilyen fizetési rendszerrel kombinálhatod. Legyen szó Paypal-ról, Simple-ről, Barion-ról, utánvétes fizetésről, vagy akár Bitcoin-ról, biztos lehetsz benne, hogy könnyedén integrálható a webáruházadba.

Szállítási mód választó

Utánvét, személyes átvétel, ingyenes szállítás? Ezek mind elérhetőek a telepítés után.

Terméklisták kezelése

Könnyedén letöltheted a teljes termékadatbázisodat, vagy egyetlen excel fájl használatával töltheted fel webshopodba a teljes termékkészleted.

Szállítási díj kalkuláció

Külön szállítási díjakat állíthatsz be termékenként,  termékkombinációnként, vagy egyéb korlátozások, például súly alapján.

Készletkezelés

Mindig tisztában leszel azzal, hogy épp mekkora készlet áll rendelkezésre, hiszen a beépített készletkezelőnek köszönhetően láthatod, hogy hogyan is áll az egyes termékek mennyisége.

Automatikus tájékoztatás

Minden egyes vásárlásról azonnali értesítést kapsz, hogy mindig naprakész legyél. Ügyfeleid szintén folyamatosan tájékozódnak a vásárlási folyamat lépéseiről, hiszen mind a vásárlás után, mind a rendelés feldolgozását követően, a rendszer automatikusan emailt küld nekik az aktuális tudnivalókról.

Riportolás

Talán az egyik legnagyszerűbb pontja a Woocommerce-nek a riport szekció. Persze valószínűleg bekerül a weboldalad mögé egy analitikai szoftver, de igen hasznos az, hogy el sem kell hagynod a webshopot ahhoz, hogy lásd a különféle gazdasági mutatószámokat, a számtalan szűrési lehetőség mellett.

A Woocommerce varázslója, ami segít telpítés után mindent testreszabni

Szóval ezek a főbb alapfunkciók amit egy frissen telepített Woocommerce tud, azonban mivel egy WordPress alapú megoldásról beszélünk, a kettő kombinációja még több lehetőséget rejt.

Teljes testreszabhatóság

Bármilyen megjelenést képzeltél el webáruházadnak, az biztosan megvalósítható, mivel itt nem vagy korlátok közé zárva. A weboldal minden egyes elemét testreszabhatod, vagy akár választhatsz a több ezernyi egyetlen kattintással telepíthető sablon közül.

Beépített blog

Márkádat tartalommal is támogathatod, ebben a WordPress lesz segítségedre. Írj termékajánlókat, bejegyzéseket a világ legtöbbet használt blogmotorja segítségével.

Vásárlói fiók létrehozása

Természetesen vásárlóid regisztráció nélkül is vásárolhatnak, de lehetőség van felhasználói fiókok létrehozására, amivel később könnyedén bejelentkezhetnek és vásárolhatnak.

Számtalan funkcióval rendelkezik még a felület, azonban a legfontosabbra érdemes egy bekezdést szánnom ami nem más, mint a nagyfokú keresőoptimalizálási lehetőség.

Keresőoptimalizálás

Tekintve, hogy a Woocommerce WordPressen fut, már egy jó garancia a keresőoptimalizálhatóságra, hiszen a legnagyobb WordPress SEO pluginok mind kompatibilisek a Woocommercel is, így mind a Yoast, mind az All in one SEO, mind a RankMath segítségedre lehet áruházad keresőoptimalizálásában.

A testreszabhatóság újra előkerül, hiszen ahogyan a megjelenésre és a funkcionalitásra, úgy a keresőoptimalizálásra is igaz, hogy minden aspektus egyedileg állítható.

Termék szinten állíthatod a terméked metaadataid, amelyek majd a Google keresési találataiban fognak megjelenni, ezek többek között a megjelenítendő cím, vagy a rövid 160 karakteres leírás.

A termékek képeinek optimalizálásával tovább javíthatod helyzeted hiszen itt is lehetőség van címek, alt-tagek megadására.

Fontos megemlítenem még a kategóriaoldalakat is hiszen ezeken fog látogatóid nagy része landolni. Ezek azok az oldalak melyek valamilyen attribútum köré gyűjtik termékeidet és egy oldalon jelenítik meg őket. Itt a legtöbb dobozos webáruház elvérzik, azon WordPress alapokon ezt is teljesen testreszabhatod. 

Felmerülhet a kérdés. Ingyenes-e a Woocommerce?

Fura lehet, hogy ennyi funkciót a legtöbb webáruház bérlést kínáló cégnél csak komoly havidíjak mellett kaphatsz meg, míg itt mindezt ingyenesen elérheted. Itt is vannak persze költségek, de jóval kisebb egyszeri költségekről beszélünk. Ahhoz hogy elindítsd a webshopod mindössze egy domainre és tárhelyre van szükséged, ehhez még lehet hogy választasz egy témát, de ezekkel együtt már van egy működő webáruházad. 

Úgy tűnhet mintha magam ellen beszélnék, hiszen egy olyan vállalkozást vezetek ahol weboldalakat és webshopokat is készítünk. Miért fizetnél nekem, ha mindez potom pénzből megvan?

A tapasztalatért és a szakmai tudásért. Rengeteg webshop van már mögöttünk, így gond nélkül megépítjük elképzeléseid alapján pontosan azt amit szeretnél. Egy tökéletes megjelenésű webáruházat a szükséges funkciókkal, kulcsrakészen átadva neked.

Gyakran használt Woocommerce bővítmények

Nos, fentebb írtam a funkcionalitás bővítéséről. Nézzük néhány ingyenes és néhány prémium plugint amelyek segítségével plusz képességekkel ruházhatod fel webshopodat.

Yith wishlist

A Yith kifejezetten Woocommerce bővítmények fejlesztésével foglalkozó cég. Az ő gondozásukban készül ez a nagyszerű plugin melynek alkalmazásával látogatóid kívánságlistájukra tehetik termékeidet, így később visszatérve egyszerűbben megvásárolhatják a korábban kiválasztott terméket, illetve a listákat másokkal is megoszthatják.

Beekeeting

A Beeketing egy sok-sok kisebb funkciót tömörítő csomag. Használatával egyedi popupokat jeleníthetsz meg, például termékeket, kuponokat ajánlhatsz, vagy megjelenítheted az oldalon tartózkodó felhasználók számára azt, ha valaki épp vásárolt valamit. Ezzel is növelve a vásárlás iránti hajlandóságot. Számos egyéb tulajdonsága mellett, beépített Facebook chattel és email automatizációkkal is bővíti marketing eszköztáradat.

Optinmonster

Talán az egyik legismertebb konverzió optimalizáló szoftver. Különböző eszközökkel segít az egyébként nem vásárló látogatók konvertálásában. Popupjaival és beépülő moduljaival növelheted feliratkozóid számát. Egyedi attribútumok alapján, testreszabott üzeneteket jeleníthetsz meg vásárlóid számára, például ha valaki épp valamelyik oldalon tartózkodik, vagy el akarja hagyni a weboldalt.

Tawk.to

Szerettem volna mindenképp betenni a felsorolásba egy live chat plugint. Ezek segítségével élő chatet adhatsz weboldaladhoz, így azonnal megválaszolhatod vásárlóid esetlegesen felmerülő kérdéseid. Azért a Tawkto-t választottam, mert ez egy ingyenes plugin, így költséghatékony választás lehet és még mobil alkalmazásuk is van.

Rafflepress

A Rafflepress nagy segítséget jelent, ha nyereményjátékot, vagy versenyt szeretnél szervezni. Látogatóid különféle interakciókra késztetheted a részvétel érdekében, például kérheted, hogy kövessenek a közösségi profiljaidon, iratkozzanak fel az email listádra, vagy nézzenek meg egy videót.

Yith Woocommerce compare

Rendkívül egyszerű a működése. Használatával két, vagy több terméket hasonlíthatnak össze vásárlóid. Ez akkor jöhet kapóra, ha nem tudják eldönteni, hogy melyik terméket is válasszák. Részletesen megvizsgálva a termékek tulajdonságait, könnyebben meghozhatják döntésüket.

PW Woocommerce gift cards

Ha szeretnél ajándékutaványokat értékesíteni ez a plugin nagy segítségedre lesz, hiszen könnyen készíthetsz egy-egy virtuális kártyát. Ezt felhasználva a rendszer levonja az azon szereplő kedvezményt. Illetve könnyen átruházható, így vásárlóid könnyedén továbbadhatják.

Pont Woocommerce szállítási plugin

Magyar fejlesztésű plugin mellyel könnyedén integrálhatod a nagyobb szállítmányozó cégek és csomagpontok szállítási lehetőségeit. Szóval ha szeretnél Foxpost, Pickpackpont, Postapont, vagy bármilyen más csomagpontos átvételt biztosítani, vagy szeretnéd egyszerűen elhelyezni a szerződött szállító partnered szolgáltatását, ez a plugin nagyon jó választás lehet.

OpenPOS

Hagyományos, fizikai üzlettel (is) rendelkezel? Akkor Te szeretni fogod az OpenPOS megoldását, mely Woocommerce alapú POS terminált varázsol az üzleted számítógépéből. Használatával képes leszel egy kattintásos vásárlásokat leadni, akár érintőképernyő segítségvel is, támogatja a többkasszás rendszereket és a vonalkód olvasókat, képes nyugtát, számlát kibocsátani és még sok minden mást. Ezzel a pluginnal támogathatod a teljes fizikai értékesítésedet.

Woocommerce social login

Ha szeretnéd, hogy vásárlóid egyetlen kattintással képesek legyenek felhasznlói fiókot létrehozni és abba bejelentkezni, akkor ez a Te bővítményed. Segítségével email, vagy közösségi média profil használatával is belépést biztosíthatsz, email cím és jelszó bepötyögése nélkül, egyszerűen növelheted a felhasználói bázisodat.

Olvass tovább, ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on pocket
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy minél jobb élményt tudjunk neked nyújtani.​