WooCommerce bővítmények

A leghasznosabb WooCommerce bővítmények

Szűcs Máté marketing szakértő
Szűcs Máté

Szűcs Máté

A WooCommerce manapság az egyik legnépszerűbb webshop platform. Nem véletlenül, hiszen telepítése után minden alapfunkciót megkapsz ahhoz, hogy WordPress alapú weboldaladból webáruházat készíthess.

De ennek a platformnak is van némi limitációja, így ahhoz, hogy tökéletesen testreszabhasd valószínűleg néhány bővítményre, avagy pluginre lesz szükséged.

A bővítmények olyan extra „alkalmazások” melyek csatlakozva a WooCommerce és a WordPress rendszerhez, azokat extra funkciókkal látják el.

Ilyen például többek között az automata elektronikus számlakiállítás, hűségpont rendszer felállítása, különböző online fizetési rendszerek engedélyezése, vagy a kívánságlista hozzáadása a webshophoz.

Az egyik legjobb dolog a WordPressben és a WooCommerceben, hogy egy egész kis iparág épült köréjük, így szinte mindenre van már egy plugin. Biztos lehetsz benne, hogy a problémáddal már más is szembenézett és megoldotta azt.

Manapság már több ezer bővítmény közül válogathatsz, van köztük rengeteg ingyenes, azonban némelyikért havidíjat, vagy egyszeri díjat kell majd fizetned.

Ha szeretnéd megismerni, hogy hogyan tudsz bővítményeket telepíteni, akkor ajánlom ezt a cikket. Most nézzük sorban a leghasznosabb WooCommerce bővítményeket!

Billingo bővítmény

Számlázás – Billingo

Kezdjük a legalapvetőbb bővítményekkel. A legelső és legegyszerűbben automatizálható feladat a számlák kiállítása. Gondolom te sem szeretnél 2023-ban kézzel számlákat töltögetni. A rendszer ezt megteszi helyetted és ki is küldi az elektronikus számlát a vásárlód által megadott email címre.

Nagyon egyszerűen telepíthető, csak egy Billingo fiókra lesz hozzá szükséged. Segítségével több számlatömböt is vezethetsz, automatikusan szinkronizálja többek közt a fizetési módokat és az áfa kódokat, profi kinézetű számlákat generál és természetesen 100%-osan NAV kompatibilis.

Ha szeretnéd letölteni, vagy fizikai formában is megőrizni számláidat azt is megteheted, hiszem több formátumba is exportálhatod őket.

Számlázz.hu bővítmény

Számlázás – Számlázz.hu

A másik gyakran használt online számlázó a Számlázz.hu szoftvere, természetesen ez is WooCommerce kompatibilis, azonban azért tettem második helyre, mert a pro verziója fizetős. Vannak ugyan más Számlázz.hu WooCommerce bővítmények is, de szinte mind fizetős.

Az alapverzió használatát nem is javaslom, hiszen elég hiányos a funkcionalitása. Sajnos még automata számla kiállítására nem képes. 1 pont a Billingonak. Viszont a PRO verzió mindent lefed amire csak a webshopodnak szüksége lehet.

200+ ingyenes marketing eszköz
Emeld magasabb szintre vállalkozásod teljesítményét teljesen ingyenes marketing eszköztárunkkal. Több, mint 200 eszköz havidíj nélkül.​
Yith pdf számla

Számlázás – Yith PDF Invoice

Ha nem lenne elég a Billingo, vagy a Számlázz.hu funkcionalitása, más számlázó programot használsz, vagy csak egyszerűen számlát szeretnél generálni és csatolni, akkor a Yith bővítményét neked találták ki.

Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint az előbb felsorolt WooCommerce bővítmények, azonban van a pluginnak pro verziója is, ami még több extrát rejt. Mielőtt számlázó plugint választasz mindenképp érdemes vetni rá egy pillantást, egy extra opciót mindig érdemes megvizsgálni. Az egyetlen hátránya, hogy angol nyelvű és használat előtt érdemes átnézetni egy könyvelővel, hogy a kiállított számla mindenben megfelel-e a magyar jogszabályoknak.

Hucommerce

Magyarítás – HuCommerce

Hiába vált a legnépszerűbb webshop platformmá a WooCommerce, a magyar lokalizáció máig nem 100 százalékos és vannak olyan apróságok, melyek idegesítőek lehetnek. A HuCommerce csapat azonban rendberakta ezeket a funkciókat, így problémamentesen használható magyar nyelven is a WooCommerce. Ezen felül sok extrát is rejt a plugin, így sokkal felhasználóbarátabbá teheted webshopodat.

Rengeteg apróságot tud a bővítmény, a fontosabbakat felsorolom.

A főbb javítások és extrák:

 • Adószám bekérése vásárlásnál
 • Megye mező elrejtése a pénztár oldalon
 • Vezetéknév és keresztnév felcserélése
 • Plusz/minusz mennyiségi gombok a termékekhez
 • Belépés és regisztráció utáni átirányítás
 • Város automatikus kitöltése az irányítószám alapján
 • Automatikus frissítés a kosár oldalon
Woocommerce szállítási bővítmény

Szállítási módok – Szathmari.hu plugin

Ha webshopod van, akkor szinte biztosan van élő szerződésed legalább egy futár céggel. Ahhoz, hogy át tudd adni a rendeléseid, fel kell töltened a beérkező rendeléseket a rendszerükbe, valamint csomag címkét kell nyomtatnod. Ezek egyszerűsítésében lesz segítségedre ez a bővítmény. Az összes nagyobb szolgáltató például a GLS, vagy a DPD rendszerével kompatibilis. A teljes feltöltési/nyomtatási folyamatot elintézheted két-három kattintással.

Egy idő után valószínűleg eljön az a pont, mikor a hagyományos csomagfeladás és a személyes átvétel mellett új szállítási lehetőségekkel próbálod kiszolgálni vásárlóidat. Magyarországon elég sok lehetőséged van erre, PostaPont, Foxpost, Pick Pack Pont, stb.

Feltelepíthetsz mindegyik lehetőség kezelésére egy-egy plugint, de van jobb megoldás. A szathmari.hu-ról letölthető bővítmény az összes(!) elérhető csomagpont szolgáltató rendszerét képes kezelni, így bármelyik szolgáltatóra esik a választásod elég egy WooCommerce bővítményt telepítened.

Rengeteg funkciót tud a plugin, a teljesség igénye nélkül:

 • Térképes kereső a vásárlók számára a pénztár oldalon
 • Egy kattintásos csomagfeladás
 • Tömeges csomagfeladás
 • Automata csomagkövetés
 • Vásárlói fiókból követhető szállítás
 • Automatikus helymeghatározás
Adó-VAT plugin

ÁFA kezelés – EU VAT Assistant

2015. január 1-jétől új jogszabály lépett életbe mely kimondja, hogy az elektronikus úton értékesített termékek, illetve digitális termékek esetén nem adóalany részére történő értékesítés során a fogyasztás helye szerint kell adózni.

Tehát ha más EU országokban is forgalmazol, akkor ez a plugin nagy segítségedre lehet, ugyanis leegyszerűsíti a jogszabály betartását.

Többek között meghatározza a vásárló lokációját, feltünteti a lehetséges áfakulcsokat, melyeket akár manuálisan is kiválaszthat a vásárló, továbbá átváltja a költségeket a megfelelő valutára.

pricing deals Woocommerce bővítmény

Kuponok és kedvezmények – Pricing Deals

A WooCommerce már telepítése után képes kuponokat kezelni, melyekkel különböző kedvezményeket nyújthatsz vásárlóidnak. Összetettebb akciók esetében azonban szükséged lesz egy olyan WooCommerce bővítményre, mint amilyen a Pricing Deals. Mit is tud ez a plugin?

A legfontosabbak:

 • Termékkategóriák szerinti kedvezmény beállítása
 • Tömeges árazás, mellyel több termék árát egyszerre módosíthatod
 • Bogo (egyet vesz, egyet ajándékba kap) típusú kedvezmények
 • Időzíthető kedvezmények
 • Kosárban lévő legolcsóbb / legdrágább / adott árú termék akciózása
Yith kívánságlista

Kívánságlista – Yith Wishlist

A YITH nevével többször találkozni fogsz ebben a listában. Kifejezetten WordPress és WooCommerce bővítményeket fejlesztő vállalkozásról van szó.

A Wishlist bővítményük kívánságlista funkciót ad a WooCommerce webáruházadhoz. Biztosan találkoztál már ilyennel más webshopokban. egy termékoldalra navigálva el tudod menteni az adott terméked a kedvenceid közé. Ennek több előnye is van.

Ha most épp valami miatt nem tudja a felhasználó megvásárolni a terméket, akkor később könnyen megtalálhatja azt. A kívánságlistáját megoszthatja családjával, barátaival, így mások is megvásárolhatják számára a terméket (pl.: Karácsony, vagy születésnap alkalmával). Megoszthatja azt a közösségi oldalakon is, így indirekt módon promotálva a webáruházadat.

Tömeges termékfeltöltés – WP All Import

Ha több száz, vagy több ezer terméked van, akkor igazi rémálom lehet egyesével feltölteni őket a webáruházadba. Természetesen erre is létezik megoldás.

Mennyivel egyszerűbb egy már meglévő terméklistát feltölteni, vagy egy excel fájl segítségével, egyetlen kattintással feltölteni akár több ezer terméket. Ezt tudja a WP All Import.

Egy XML, CSV, vagy más Excel fájl kitöltésével automatikusan legenerálja számodra a termékeket, így rengeteg időt megspórolhatsz. Már feltöltött termékeket is frissíthetsz vele, így ha megváltozott egy-egy kategória valamely tulajdonsága, elég módosítanod a megváltozott mezőket és újra feltöltened azt. Ráadásul rendkívül barátságos kezelőfelülete van, így telepítés után azonnal használatba is tudod venni.

Automatizálás – AutomateWoo

Az AutomateWoo telepítésével egy teljes marketingautomatizációs csomagot kapsz. Akkor ajánlom a használatát, ha nem használsz még semmilyen automatizációs szoftvert. Rengeteg hasznos funkciót ad a Woocommerce webáruházadhoz, nézzük is a legfontosabbakat.

Automata emaileket küldhetsz vásárlóidnak, melyekben értékeléseket kérhetsz, vagy releváns termékeket ajánlhatsz a számukra. Kosárelhagyó üzeneteket is küldhetsz, melyekkel azokat a felhasználókat célozhatod, akik nem fejezték be a vásárlást. Születésnapi emaileket küldhetsz vásárlóidnak, melyekben egyedi kuponkódot küldhetsz számukra.

SMS-ben is kommunikálhatsz az ügyfelekkel, ugyanis SMS-ek küldését is támogatja a rendszer.

Összekötheted más szoftverekkel is, így a korábban említett YITH kívánságlistával is. Ez azért lehet hasznos, mert tájékoztathatod a felhasználókat arról, ha egy a kívánságlistájukon termék ára csökkent, vagy épp akciós a termék.

Egyedi kuponokat generálhatsz, melyeket csak az adott felhasználó használhat fel.

Vásárlói szinteket alakíthatsz ki, így célozhatod a legjobb vásárlóidat, vagy épp azokat akik még csak alacsonyabb összeget költöttek a webshopodon.

Ajánlórendszert is bevezethetsz, ezzel a vásárlók meghívhatnak másokat, így még több emberhez eljuttatva a márkádat.

Ez csak néhány funkció a sok közül. Ha szeretnéd egyetlen plugin telepítésével letudni a marketingautomatizációt oroszlánrészét, akkor mindenképp nézd meg az AutomateWoo bővítményt.

Woocommerce hűségpont

Hűségpontok – WooCommerce Points and Rewards

A bővítmény telepítésével hűségpont rendszert adhatsz webáruházadhoz. Ezzel jutalmazhatod vásárlóid vásárlásaik után hűségpontokkal, melyeket a későbbi vásárlások során beválthatnak.

A pontokat termékenként, kategóriánként, vagy globálisan is változtathatod, így akár promóciók során is felhasználhatod a rendszert (pl.: dupla pontok vásárlás után).

Ösztönözheted a regisztrációt, vagy az értékelések írását is, mivel ezekért is pontokat adhatsz.

Woocommerce fordítás

Fordítás több nyelvre – WooCommerce Multilingual

Ha több országban is forgalmazni szeretnéd a termékeidet, vagy szolgáltatásaidat, akkor valószínűleg több nyelvre kell fordítanod a weboldalad és ezzel együtt minden terméked.

Ennek leegyszerűsítésében nyújt segítséget a WooCommerce Multilingual bővítmény. Egyszerűen elkészítheted termékeid többnyelvű változatát. A vásárlók a teljes folyamatot saját nyelvükön bonyolíthatják le, még a vásárlást követő tranzakciós emaileket is saját nyelvükön olvashatják.

Ajax kereső

A WooCommerce egyik gyengepontja szerintem a kereső. Már jobb, mint néhány évvel ezelőtt, de még mindig nem az igazi. Ha a webáruház valamely funkcióját érdemes feltuningolni, akkor az a kereső. Itt jön képbe a az Ajax Search plugin.

Ajax alapúvá teszi a kereső funkciót, ami azt jelenti, hogy nem kell lefrissülnie az oldalnak a keresési találatok megjelenítéséhez, azok azonnal, a jelenlegi oldalon megjelennek. Shortcode segítségével bárhol elhelyezhető a keresősáv az oldalakon, így nem kell ragaszkodni a klasszikus menüben megjelenített sávhoz.

Ezen kívül különböző szűrőket és korlátozásokat is beállíthatsz a minél nagyobb hasznosság érdekében.

Yith gyors nézet

Termékoldal egyszerűen – YITH Quick View

Ez a bővítmény egy dolgot tud, de azt nagyon jól. Gyorsnézetet ad a webshopodhoz, azaz a termék kártyájára kattintva egy popupban jeleníti meg a termékképeket és a termék információt, mindezt anélkül, hogy a termékoldalra navigálna tovább.

Azért lehet hasznos, mert így leegyszerűsödik a navigáció és gyorsabban elérhetővé válik a terméked. Könnyebben összehasonlíthatók a különböző termékek, anélkül, hogy minden termékoldalt külön meg kellene nyitni. Kisebb az esélye, hogy elhagyja a weboldalt a vásárló. Valamint úgy teheti kosárba a terméket a vásárló, hogy a webshop oldalon marad.

súly alapú szállítás

Szállítás súly alapján – Weight Based Shipping

Telepítésével pontosan kiszámíthatjuk egy rendelés szállítási költségét a megrendelt termékek súlya alapján. Ez nyilván akkor lehet fontos, ha a futár partnered sávos árazást alkalmaz és fontos, hogy pontos értékekkel tudj kalkulálni.

Olyan extrákat is tud a bővítmény, mint hogy ingyenes szállítás biztosít bizonyos tényezők alapján, vagy alaptarifát is képes hozzáadni a szállítási díjhoz.

kiszállítási időpont választás

Szállítás dátumának megadása – Order Delivery Date

Újabb extra a vásárlók számára. A WooCommerce bővítmény telepítésével a pénztár oldalon megjelenik egy újabb mező, melyen kiválaszthatják a vásárlók, hogy mikor szeretnék kézhez kapni a csomagot. Kitöltése nem kötelező, de ha az ügyfél számára fontos, hogy adott időben kapja kézhez a csomagot, akkor jó szolgálatot tehet.

Nyújt némi extrát a webáruházad számára is, mivel beállíthatsz olyan napokat is amelyeken nincs kiszállítás, limitálhatod a napi kiszállítások számát, vagy megjelenítheted a kiszállításhoz szükséges minimális időtávot.

Barion fizetési rendszer

Fizetési rendszer – Barion

A kártyás fizetési lehetőség ma már alap minden webshop számára. Ha a Barion fizetési rendszerére esett a választásod, akkor ezzel a WooCommerce bővítménnyel könnyen engedélyezheted a kártyás fizetéseket a weboldaladon.

Woocommerce Simplepay

Fizetési rendszer – SimplePay

Ha az OTP által üzemeltetett Simple Pay-re esett a választásod, akkor érdekes dologgal találhatod szemben magad. Ha rákeresel a Simple Pay integrációját segítő bővítményekre, akkor az első néhány találat fizetős megoldás lesz. Azonban kicsit mélyebbre ásva egy nagyon jó, ingyenes bővítmény is létezik.

A kódot le tudod tölteni a fentebb linkelt GitHub repoból, majd ezt követően a WordPress admin felületen keresztül egyszerűen feltöltheted.

Stripe fizetési rendszer

Fizetési rendszer – Stripe

Végre Magyarországon is elérhető a világ egyik legnépszerűbb és szerintem az egyik legjobb fizetési rendszer szolgáltatója a Stripe.

A Stripe a vásárlások után von le egy minimális összeget, csakúgy, mint a legtöbb más szolgáltató, azonban nincsen semmilyen csatlakozási díj, illetve havidíj. Telepítésével azonnal képes leszel elfogadni az összes népszerűbb kártyakibocsátó kártyáit (Mastercard, Visa, stb.) és olyan fizetési módok is automatikusan integrálásra kerülnek, mint az Apple Pay, AliPay, Google Pay, vagy a Sofort.

A kipróbálását csak ajánlani tudom, hiszen egyetlen fizetési rendszert alkalmazva szinte minden közismert fizetési lehetőséget integrálhatsz.

Testreszabás – Elementor

A végére hagytam néhány nem kifejezetten WooCommerce bővítményt, melyek azonban nagyon jól integrálódnak a WooCommerce rendszerével és rendkívül jól kiegészítik egymást. Kezdjük az Elementorral.

Az Elementor alapvetően egy page builder plugin. Ez azt jelenti, hogy segítségével teljesen testreszabhatod a WordPress weboldalad kinézetét. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ott tartunk, hogy már a WooCommerce felületét is teljesen átszabhatod a használatával.

Teljesen egyedi megjelenésű termékoldalakat, kosár oldalt, felhasználói fiókot, vagy pénztár oldalt készíthetsz a használatával. A lehetőségeknek csak a fantáziád szabhat gátat.

Facebook chat Woocommerce bővítmény

Élő chat – Facebook Chat

Nem szeretem a Facebook termékeit ajánlani, de most az egyszer kivételt teszek.

Az élő chatnek rengeteg előnye van egy webshop számára. Azonnal megválaszolhatod a (potenciális) vásárlók kérdéseit, leegyszerűsítheted az ügyfélszolgálati munkát, ajánlatokat küldhetsz nekik, vagy akár a csomagkövetési információkat is elküldheted nekik.

A legtöbb chat plugin prémium, azaz fizetős megoldás. Épp ezért választottam a Messengert, hiszen ez teljesen ingyenes és egy már jól ismert felületet használhatsz.

Popupok és Ösztönzők – Optinmonster

Az Optinmonster az egyik legnépszerűbb konverzió optimalizálást segítő eszköz. Telepítése után egy könnyen kezelhető húzd és vidd felületen különböző popupokat és ösztönzőket jeleníthetsz meg a látogatók számára. Ezzel ráveheted őket a vásárlásra, regisztrációra, vagy adataik megadására.

Részletes analitikát is nyújt a szoftver, így mindig tudni fogod, hogy mi az ami működik

Popupok és Ösztönzők – Beekeeting

A Beekeeting hasonló az Optinmonsterhez, azonban másfelől közelíti meg a problémát. Ezzel a szoftverrel is készíthetsz popupokat, azonban nem erre van kihegyezve.

Az egyik fő előnye, hogy nagyon nagyfokú követést tesz lehetővé, így hipertargetált kampányokat futtathatsz, egy-egy vásárlói csoportra szabva azt.

A másik az információforrások sokasága. Olyan popupokat jeleníthetsz meg a vásárlók számára, melyek valós idejű adatokat használnak. Többek közt megjelenítheted azt, hogy egy adott terméket hányan vásároltak meg, vagy hogy ha éppen valaki vásárolt az oldalon.

Ha nem akarod, hogy spam-ben landoljanak a leveleid – WP Mail SMTP

Ha tömegesen szeretnél a weboldaladról e-maileket küldeni, akkor szükséged lesz egy SMTP szerverre. Ez biztosítja azt, hogy egy különálló, használatban lévő, hiteles e-mail címet használhasson a WordPress. Így elkerülve azt, hogy a spam mappában landoljanak a leveleid.

Egy WooCommerce webshop ugyanis naponta akár százas nagyságrendű tranzakciós emailt is kiküld. Kellemetlen ha egy vásárló nem kapja meg a visszaigazolását, vagy épp a számlát.

Több millió forintnyi bővítmény egy ebéd áráért – HelloPack

HelloPack HelloWP

HelloPack eltér a felsorolás többi tagjától. Egy olyan havidíjas előfizetésről van szó, amely a havidíjért cserébe hozzáférést nyújt több, mint 100 prémium bővítményhez. Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy a HelloPack alkotói megvásárolták a szoftverek licenceit és ezt teszik elérhetővé a felhasználók számára. Mivel a WordPress nyílt forráskódú, így a rendszerhez készült bővítmények is megoszthatóak.

Az egyetlen hátulütője ennek a rendszernek az, hogy mivel nem közvetlenül a bővítmény fejlesztőitől vásárolsz, nem kapsz tőlük támogatást, ha kérdésed lenne a WordPress bővítménnyel kapcsolatban. De erre is kitaláltam egy megoldást, ugyanis a HelloPack ügyfélszolgálattal is rendelkezik, akiknek nyugodtan felteheted a szakmai kérdéseid.

Hol találhatsz még több WooCommerce bővítményt?

Ebben a listában ugyan csak a legnépszerűbb bővítményeket soroltam fel, de lehet hogy neked valami másra van szükséged, vagy megnéznéd milyen lehetőségeid vannak. Ezért itt hagyok néhány gyűjtőoldalt, melyeken kedvedre böngészhetsz a bővítmények között.

A WordPress hivatalos plugin könyvtárát elérheted a linken, vagy a WordPress weboldalad bővítmények menüpontjában is.

https://hu.wordpress.org/plugins/

A másik fontos lelőhely a WooCommerce hivatalos plugin shopja. Itt többségében prémium megoldásokat találhatsz.

https://woocommerce.com/products/

A harmadik a YiiThemes weboldala. Ebben a listában is több általuk fejlesztett bővítményt is megemlítettem.

https://yithemes.com/

A negyedik és egyben utolsó a Codecanyon weboldala.

https://codecanyon.net/category/wordpress/ecommerce/woocommerce

Remélem tetszett az összeállítása. Ha úgy érzed kimaradt valamilyen bővítmény, aminek mindenképpen helye lenne a felsorolásban, akkor kérlek írd meg nekünk és felveszem a listára.

Tetszett a cikk?
Iratkozz fel hírlevelünkre és olvass még több hasonló tartalmat!

Gyakran ismételt kérdések

Melyek a legfontosabb WooCommerce bővítmények?

Van néhány szinte kötelező plugin. Ilyen többek közt egy online számlát kiállító bővítményt, ez lehet a Billingo, vagy akár a Számlázz.hu bővítménye. Továbbá fontos a szállítási lehetőségek biztosítása, ehhez a Szathmari.hu weboldalon fellelhető bővítményt szoktam ajánlani

Hol találhatok WooCommerce bővítményeket?

A listánkban felsorolt 25 plugin többsége elérhető a WordPress bővítménytárából. Még több bővítmény vásárolható a WooCommerce hivatalos weboldaláról, vagy az olyan szoftverfejlesztő cégektől, mint a YiiThemes.

Szűcs Máté marketing szakértő
Szűcs Máté
Szia. Szűcs Máté vagyok, a Features.hu alapítója. Már lassan tíz éve foglalkozom online marketinggel, ezalatt megfordultam ügynökségeknél, kis-, és középvállalkozásoknál és startupnál is. A tapasztalataimra alapozva indítottam el a Features.hu-t 2018-ban, először csak blogként, majd ügynökségi formában is. Az itt megjelent bejegyzéseimmel szeretnék segíteni abban, hogy közelebb kerülj üzleti céljaid megvalósításához.
Olvass tovább, ezek a cikkek is érdekelhetnek:
200 Ingyenes marketing eszköz

Emeld magasabb szintre vállalkozásod teljesítményét teljesen ingyenes marketing eszköztárunkkal. 200 eszköz havidíj nélkül.