WordPress belépési útmutató

WordPress belépés és elfelejtett jelszó visszaállítás

Szűcs Máté marketing szakértő
Szűcs Máté

Szűcs Máté

WordPress telepítést követően felmerülhet a kérdés, hogy hol férhetsz hozz a WordPress bejelentkezési felületéhez. De az is előfordulhat, hogy a belépési felület elérhetősége megvan, viszont a felhasználóneved / jelszavad nem fogadja el a rendszer. Ebben a rövid cikkben erre a két problémára mutatok megoldást.

WordPress belépés – A WordPress admin felülete

A WordPress telepítését követően a bejelentkezési felületet két címen érheted el. Vagy a domained.hu/wp-admin, vagy a domained.hu/wp-login.php helyek egyikét használva megjelenítheted a WordPress admin belépés lehetőségét. A domained.hu helyére természetesen az adott weboldal elérhetőségét kell beírnod.

WordPress belépés
A WordPress bejelentkezési felülete

A felhasználónév, vagy e-mail cím mezőbe a telepítést megelőzően megadott felhasználónevet, vagy e-mail címet kell írnod, míg a jelszó mezőbe a korábban megadott jelszavad. Az „Emlékezz rám” mezőt kipipálva a rendszer egy sütit teszt a böngésződbe, így legközelebb nem kell a bejelentkezéssel bajlódnod, mivel megjegyzi azokat a böngésző.

Egy tipp, hogy legközelebb könnyebben menjen a bejelentkezés. A WordPress belépési címét elmentheted a böngésződ könyvjelzői közé. Így legközelebb gépelés nélkül, egy kattintással megtalálhatod a WordPress belépési oldalt.

Ehhez nem kell mást tenned, mint a a böngésződön a Ctrl+D, vagy a Cmd+D billentyűkombinációkat leütnöd (attól függően, hogy Windows-t, vagy Mac-et használsz). Ekkor a böngésződ könyvjelzői közé bekerül az adott weboldal elérhetősége.

Elfelejtett WordPress belépés jelszó

Bárkivel előfordulhat, hogy elfelejti, vagy nem jegyzi le a WordPress belépéshez szükséges jelszavát. Azonban ekkor sincs probléma, mivel jelszó emlékeztetőt küldhetünk magunknak.

Ehhez az „Elfelejtett jelszó?” feliratra kell kattintanunk, majd a megjelenő felületen a felhasználónevünket, vagy e-mail címünket kell megadnunk. Ha ez megvan, akkor az „Új jelszó kérése” gombra kattintva a rendszer egy e-mail küld a megadott címre. Ebben egy link található, amire ha rákattintunk, akkor a jelszó visszaállító felületre kerülünk.

WordPress elfelejtett jelszó
Jelszó visszaállításra is lehetőségünk van

Itt új jelszót adhatunk meg és ezzel beléphetünk a WordPress weboldalunkra.

Ha tudod használni a PHPMyAdmin-t, akkor még könnyebb dolgod van. Ebben az esetben a wp_users táblában kell megkeresned a felhasználót, majd a user_pass oszlopban MD5 funkciót használva megadhatsz egy új jelszót.

Más felhasználó jelszavának visszaállítása

Az is előfordulhat, hogy míg mi képesek vagyunk bejelentkezni az oldalra, ez egy másik felhasználónak nem megy. Ha adminisztrátor jogosultsággal rendelkezünk, akkor könnyen segíthetünk a kollégának. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a Felhasználók menüben az adott felhasználó profiljára navigálni, majd legörgetve két lehetőség közül választani.

WordPress bejelentkezés

Új jelszó: Ezzel manuálisan állíthatunk be egy új jelszót.

Jelszó újragenerálás: Ezzel egy visszaállító linket küldhetünk a felhasználó e-mail címére. Erre kattintva saját maga állíthatja vissza jelszavát.

Miért van szükség egyáltalán a WordPress bejelentkezés oldalra?

Ahhoz, hogy minél egyszerűbben bejelentkezhessenek a weboldal kezelői, egy bejelentkezési felület a legjobb megoldás. Itt több módon is bejelentkezhetnek a felhasználók felhasználónév, vagy e-mail cím megadásával.

Ezt a WordPress belépési felületet egyébként bővítmények segítségével tovább fejleszthetjük. Például a Nextend Social Login bővítménnyel a WordPress belépési felületéhez közösségi médiás bejelentkezési lehetőséget is adhatunk, így többek közt Facebook profillal is beléphetünk a weboldalunk kezelőfelületébe.

+1: WordPress belépési oldal elérhetőségének megváltoztatása

Arra is lehetőségünk van, hogy megváltoztassuk a WordPress belépési oldal alapértelmezett elérhetőségét. Például domained.hu/wp-admin helyett domained.hu/belepes is lehet a WP admin belépési oldal elérhetősége.

Ehhez nem kell mást tennünk, mint telepíteni és aktiválni a WPS Hide Login nevű bővítményt. Ezután a Beállítások menü, Közvetlen hivatkozások almenüjében egy új elemmel találkozhatunk. A Rename wp-login.php felirat alatt találhatunk egy Login URL nevű szekciót, ide beírva a tetszőleges elérési utat megváltoztathatjuk a WordPress belépési oldal címét.

Tetszett a cikk?
Iratkozz fel hírlevelünkre és olvass még több hasonló tartalmat!

Gyakran ismételt kérdések

Hol találom meg a WordPress belépési oldalát?

A domain neve után kell írnod a /wp-admin tagot. Tehát domained.hu/wp-admin címen találod meg a WP admin felületét

Hogyan tudom megváltoztatni a WordPress jelszavamat?

A domained.hu/wp-admin oldalon találsz egy „Elfelejtett jelszó” feliratú gombot. Erre kattintva tudsz új jelszót generálni. Ezt a korábban megadott e-mail címedre fogja kiküldeni a rendszer.

Hogyan tudom megváltoztatni a belépési oldal elérhetőségét?

Ennek a legegyszerűbb módja, ha egy erre kifejlesztett bővítményt használsz. Ilyen plugin például a WPS Hide Login. Ennek használatával a „wp-admin” tagot egyszerűen módosíthatod egy tetszőleges kifejezésre.

Szűcs Máté marketing szakértő
Szűcs Máté
Szia. Szűcs Máté vagyok, a Features.hu alapítója. Már lassan tíz éve foglalkozom online marketinggel, ezalatt megfordultam ügynökségeknél, kis-, és középvállalkozásoknál és startupnál is. A tapasztalataimra alapozva indítottam el a Features.hu-t 2018-ban, először csak blogként, majd ügynökségi formában is. Az itt megjelent bejegyzéseimmel szeretnék segíteni abban, hogy közelebb kerülj üzleti céljaid megvalósításához.
Olvass tovább, ezek a cikkek is érdekelhetnek:
200 Ingyenes marketing eszköz

Emeld magasabb szintre vállalkozásod teljesítményét teljesen ingyenes marketing eszköztárunkkal. 200 eszköz havidíj nélkül.