legjobb WordPress bővítmények

A legjobb ingyenes és prémium WordPress bővítmények

Szűcs Máté marketing szakértő
Szűcs Máté

Szűcs Máté

  A WordPress egyik legnagyobb előnye a rendszer egyszerű és széleskörű bővíthetősége. Egész iparág épült már a WordPress bővítmények és sablonok előállítására. A cikk írásának pillanatában legalább 10000 féle bővítmény közül választhatsz a hivatalos bővítmény könyvtárból.

  Ebből a bejegyzésből megtudhatod, hogy hogyan érdemes plugint választani, hogyan kell azt telepíteni, illetve összeszedtem az általam leggyakrabban használt WordPress bővítményeket.

  Kezdjük az alapoknál. Mik azok a WordPress bővítmények?

  Olyan szoftverekről van szó, melyek telepítésével extra funkcionalitást tudsz adni a WordPress alapú weboldaladnak. Mindegyik telepítésével valami újat fog tudni a weblapod.

  Hogy mit is értek extra funkcionalitás alatt?

  A WordPress közösségben azt szokták mondani, hogy mindenre van egy bővítmény. Ezzel is kiemelve, hogy akármilyen funkciót szeretnél a vállalkozásod weboldalába építeni, valószínűleg anélkül meg fogod tudni ezt tenni, hogy akár egy sor kódot is írnál hozzá.

  Egyetlen plugin, a Woocommerce telepítésével például webáruházzá alakíthatod meglévő weblapodat. Galéria bővítmények segítségével könnyedén megmutathatod portfóliódat a látogatóknak. Megint másik WordPress bővítményt választva megnövelheted oldalad biztonságát. Esetleg popupokat, vagy űrlapokat készíthetsz. A lehetőségek szinte végtelenek.

  A hivatalos WordPress bővítmény könyvtárban több tízezer bővítmény érhető el, mindegyik ingyenesen, azonban sok olyan van köztük melyek teljes funkcionalitását csak a prémium verziójukban, azaz valamekkora egyszeri, vagy havidíj ellenében veheted igénybe. 

  A könyvtáron kívül harmadik féltől származó pluginokat is vásárolhatsz, hiszen vannak olyan fejlesztők, akik nem listázzák pluginjaikat a mindenki által elérhető adatbázisban. Ezeket a kiegészítő szoftvereket külső forrásból tudod elérni, majd telepíteni weboldaladra. Ilyenek többek között az Elementor, vagy a Codecanyon weboldalon található megoldások..

  200+ ingyenes marketing eszköz
  Emeld magasabb szintre vállalkozásod teljesítményét teljesen ingyenes marketing eszköztárunkkal. Több, mint 200 eszköz havidíj nélkül.​

  WordPress bővítmények telepítése

  A pluginek telepítése igen egyszerű feladat, több megoldás is létezik. Nézzük, hogy hogyan adhatod őket a weboldaladhoz.

  Plugin telepítése a WordPress könyvtáron keresztül

  A legegyszerűbb módja a telepítésnek. Persze ha a kiszemelt plugin megtalálható a WordPress bővítmény adatbázisban. 

  Kattints a Bővítmények menüpontra a vezérlőpulton, ezen belül az Új hozzáadása almenüre.

  wordpress bővítmény hozzáadása

  Itt a képen látható kártyaszerű felületet láthatod.

  A jobb felső sarokban találod a keresősávot. Ide tudod beírni a keresett plugin nevét. Ha csak azt tudod, hogy milyen funkcionalitású plugint szeretnél, akkor írd a funkció nevét a sávba pl.: gallery, email, stb. 

  Ezek után a rendszer kilistázza számodra az adott keresés esetében legrelevánsabb találatokat.

  A következő bekezdésben megmutatom mi alapján érdemes bővítményt választani, most csak véletlenszerűen választok egyet.

  Ha megvan a plugin amit telepíteni szeretnél akkor kattints a Telepítés most gombra. Ezek után a WordPress bővítmény automatikusan letöltődik.

  Telepítés közben a gomb felirata megváltozik.

  Ha kész a telepítés aktiválhatod a plugint, vagy visszatérhetsz a könyvtárba.

  Ha szeretnéd használni a WordPress bővítményt, kattints a Bekapcsolás gombra. Ha csak később szeretnéd bekapcsolni, akkor ezt megteheted a bővítmények menüpontban.

  Kész is vagyunk. Feltelepítetted az első WordPress bővítményedet.

  A legprofibb WordPress bővítmények egy ebéd áráért​
  HelloPack előfizetéssel 90+ minden igényt kielégítő, prémium bővítményt kapsz egyetlen csomagban​

  Második lehetőség, kézi feltöltés

  A második megoldás sem túl bonyolult. Általában akkor lesz rá szükség, ha olyan WordPress bővítményt vásároltál ami nem érhető el a hivatalos könyvtárban.

  Ezek jellemzőem prémium pluginek. Ha harmadik fél weboldaláról vásároltál plugint, akkor egy tömörített rar, vagy zip kiterjesztésű fájlhoz fogsz hozzájutni. Ezt fogjuk most installálni.

  Ezek kezelésére is elég könnyen használható megoldást biztosít a WordPress. Első lépésként töltsd le az általad vásárolt bővítményt.

  Ezt követően nyisd meg a WordPress kezelőfelületét, kattints a Bővítmények menüponton belül az Új hozzáadása almenüre. 

  Most ugyanazt a plugin könyvtárat látjuk, mint az egyes pontban. A különbség az, hogy itt az oldal tetején található Bővítmény feltöltése gombra kell kattintanunk. Ezt követően megjelenik egy új felület, ide már csak be kell húznod, vagy betallóznod a korábban letöltött fájlt.

  Ajánlott cikk: A weboldal készítés költségei

  Ha ez megvan akkor kattints a Telepítés most gombra. Ha ezzel is végeztél akkor már csak aktiválnod kell a bővítményt. Ezt a Telepített bővítmények menüponton keresztül tudod megtenni.

  Harmadik megoldás. Feltöltés FTP kliensen keresztül

  Az első két módszer az esetek 99,9%-ában elegendő lesz a kiszemelt plugin telepítésére. Ritka, hogy egy átlagfelhasználónak FTP klienshez kellene nyúlnia, de nézzük meg ezt is, hogy teljes értékű legyen a cikk.

  Erre a módszerre általában két esetben lehet szükség. Ha a tárhelyszolgáltatód korlátozásai miatt nem tudsz a WordPress felületén keresztül nagyobb méretű fájlokat feltölteni (ezt egyébként könnyű módosítani, vedd fel a kapcsolatot a tárhelyszolgáltatóddal).

  A másik eshetőség, ha tömegesen akarsz WordPress bővítményeket feltölteni, és ahelyett, hogy egyesével telepítenél, az összes kívánt plugint egy mozdulattal installálhatod.

  Ebben az esetben először le kell töltened a tömörített plugin fájlt, majd ezt ki kell csomagolnod. 

  Ezután nyisd mg az FTP kliensedet (Pl. Filezilla, WinSCP) és a tárhelyszolgáltató által biztosított belépési adatokkal kapcsolódj a szerverhez (ha nem találod ezeket az azonosítókat, lépj kapcsolatba a tárhelyszolgáltatóddal). 

  Miután ez megvan, keresd meg wp-content/plugins mappát, itt található az összes WordPress weboldaladra feltöltött plugin (fyi amiket az első két módszerrel telepítettél, azok is idekerülnek).

  A korábban kicsomagolt mappát töltsd fel ide. Ha ez megvan jelentkezz be a weboldalad adminfelületére és nyisd meg, a már jól ismert bővítmények menüpontot. Itt láthatod az ftp klienseden keresztül feltöltött plugint. Már csak egy dolgod maradt, mégpedig aktiválni azt.

  Hogyan válaszd ki a megfelelő plugint?

  Nem egyszerű több tízezer plugin közül kiválasztani a megfelelőt. Nézzük meg, hogy mi alapján érdemes szelektálnod.

  Mielőtt elkezded, érdemes végiggondolni, hogy pontosan milyen funkciót is szeretnél hozzáadni a weboldaladhoz. Ez azért fontos, mert lehet hogy találsz egy olyan megoldást ami bővebb funkcionalitást ad, így kiváltva akár 2-3 másik bővitményt is.

  Ha tudod, hogy mit szeretnél akkor navigálj az adminfelület Bővítmények almenüjére, azon belül is az Új hozzáadása almenüre.

  Ha nem találtál megfelelő megoldást az első néhány oldalon, akkor kezdődhet a keresés. A jobb felső sarokban találod a keresősávot, ide beírva a keresett funkciót, szinte azonnal megtalálhatod a legrelevánsabb találatokat.

  Minden találatnál láthatod az adott plugin nevét, ikonját, aggregált értékelését, egy rövid leírást, a készítő nevét, az aktív telepítések számát, illetve, hogy mely WordPress verzióval működik együtt gond nélkül.

  Wordpress bővítmény könyvtár

  Valószínűleg találsz néhány szimpatikus plugint ami képes megvalósítani az elképzeléseidet. Nézzük, hogy hogyan válasszuk ki ezek közül azt az egyet, amit végül telepítesz az oldaladra.

  Szerencsére a WordPress bővítmények adatlapjain igen sok információt találunk ahhoz, hogy könnyen mérlegelhessünk. Az adatlapot a plugin nevére kattintva éred el.

  A plugin főoldalának jobb sávjában láthatod a legfontosabb információkat. Kezdjük a legelején. A legutóbbi frissítés dátuma elárulja számunkra, hogy mennyire is népszerű valójában a plugin, hiszen az alig használt pluginokat jellemzően magukra hagyják fejlesztők.

  Továbbá arra vonatkozóan is levonhatunk következtetéseket, hogy a fejlesztők mekkora figyelmet fordítanak a karbantartásra. Ha fél év eltelt a legutóbbi frissítés óta, az már gyanúra adhat okot. Ha ennél jóval több idő telt, akkor azt javaslom ne szánj több időt az adott pluginra. Ilyenkor már nagyobb az esélye, hogy biztonsági és kompatibilitási problémákba ütközhetsz.

  Értékelések

  Ez is egy jó indikátor. Nyilván mindig lesznek elégedetlenkedők, vagy hozzá nem értők, akik a saját gyakorlatiatlanságuk miatt írnak negatív kommenteket, így érdemes az arányokat figyelembe venni.

  Ha nagyságrendekkel több 4 és 5 csillagos értékelést látsz akkor egyértelműen egy közönségkedvenc WordPress bővítményről van szó. Ha kiemelkedően sok egy és két csillagos értékelést látsz akkor érdemes megnézni a leggyakoribb indokokat.

  Ha inkompatibilitásra, kritikus hibákról vagy olyan funkciókról számolnak be a felhasználók amelyek csak a fizetős verzióban érhetőek el, akkor érdemes hanyagolni az adott bővítményt és másik után nézni.

  Támogatás

  A támogatás oldalon láthatod, hogy a legutóbbi időszakban mennyi hibajegyet küldtek a fejlesztők felé és ezek közül a fejlesztők mennyit oldottak meg. Ugyanúgy, mint az értékelések esetén itt is megnézheted az egyes hibajegyeket. 

  A sok hibajegy önmagában még nem jelent semmit. Viszont ha ehhez sok megoldatlan hiba társul, akkor érdemes tüzetesebben átnézni, hogy ez a bővítmény hiányosságainak köszönhető-e.

  Képernyőképek

  A legtöbb plugin készítői veszik a fáradtságot, hogy közöljenek néhány képet a  bővítmény megjelenéséről. Sokszor ez sokkal használhatóbbnak bizonyul, mint maga a leírás. Láthatod a kezelőfelületet, illetve azt, hogy ezt a WordPress bővítményt használva milyen funkcionalitáshoz fogsz jutni. Ebből kiindulva már jóval könnyebb döntést hozni

  GYIK

  Nem minden bővítmény esetében van kitöltve ez a szekció. Ez a rész tartalmazza általában a legkritikusabb információkat, hiszen itt azokat a kérdéseket listázzák és válaszolják meg amelyeket a felhasználók a leggyakrabban feltesznek, vagy amelyekről azt gondolják a fejlesztők, hogy kiemelkedő jelentőségűek. 

  Érdemes átfutni a kérdéseket, hiszen ez is segítséget nyújthat, mind a döntésben, mind az installálás utáni beállításokban.

  Most, hogy egy fokkal alaposabban tudunk bővítményt választani, nézzük azokat amelyekkel biztosan nem lősz mellé.

  A legprofibb WordPress bővítmények egy ebéd áráért​
  HelloPack előfizetéssel 90+ minden igényt kielégítő, prémium bővítményt kapsz egyetlen csomagban​
  woocommerce webshop fejléc

  Woocommerce, a legjobb webáruház bővítmény

  Mi mással is kezdhetném, mint a legrobosztusabb webáruház bővítménnyel. Ha szeretnéd néhány kattintással weboldalad webáruházzá alakítani és nem szeretnél egy bérelhető megoldással dolgozni, vagy milliókat fizetni egy egyedi fejlesztésért, akkor ez a legjobb választás.

  Szinte minden szükséges extra funkciót megkapsz ahhoz, hogy akár telepítés után elindíthasd a webshopod. Termékfeltöltés, készletmenedzsment, adózási-, és pénzügyi beállítások, szállítási és fizetési módok, mindez egyetlen csomagban.

  Ezen felül elmondható, hogy a Woocommerce nagymértékben testreszabható. Az összes ismertebb page builderrel és témával kompatibilis, így teljesen egyedi webshopot hozhatsz létre a segítségével. Több száz beépülő modult tudsz hozzá letölteni, így még tovább növelve a webshopod funkcionalitását.

  Ha szeretnél többet megtudni, olvasd el a bővítményről írt cikkemet.

  wp rocket

  WP Rocket, a legjobb WordPress cache plugin

  Eléggé felkapott mostanság WordPresses körökben ez a plugin. Azt kell, hogy mondjam nem véletlenül. A WP Rocket egy olyan bővítmény melynek használatával képes vagy a weboldalad teljesítményét megnövelni. 

  Hogy hogyan éri ezt el a bővítmény? Anélkül, hogy a részletekbe mennénk, letömöríti a weboldal kódját és a weboldalon található tartalmakat, így a látogató böngészőjének kevesebb adatot kell letöltenie. Képes cachet generálni, így a visszatérő látogatóknak nem kell a teljes oldal tartalmát újra letölteni. Segít az adatbázisod karbantartásában, optimalizálja a weboldalon elhelyezett képeket és még sok mást.

  Egész egyszerű a kezelőfelülete, így minimális időráfordítással akár egész másodperceket is lefaraghatsz a WordPress alapú weboldalad betöltési sebességéből, így javítva a felhasználói élményen és a Google helyezéseiden.

  rank math seo

  Rank Math, a legjobb WordPress SEO plugin

  Ha néhány évvel ezelőtt írtam volna ezt a bejegyzést, akkor itt biztosan a Yoast plugin szerepelne. Még mindig sokan használják, valószínűleg Te is hallottál már róla, de sajnos a Yoast felett eljárt az idő.

  Több bővítmény is létezik már, amely olyan funkciókat biztosít ingyen, amelyekért a Yoast esetén fizetned kellene. Nem is beszélve a Yoast sorozatos baklövéseiről, vagy arról, hogy teleszemeteli bannerekkel a WordPress kezelőfelületét.

  Épp ezért azoknak, akik manapság azt kérdezik, hogy melyik SEO bővítményt ajánlom, szinte kivétel nélkül a Rank Math bővítményt szoktam javasolni.

  Ez egy egyre népszerűbb WordPress keresőoptimalizáló plugin, mely rengeteg funkcióval rendelkezik. Kiválthatod vele egyszerre a Yoast, a sitemap és az átirányításokat kezelő bővítményed.

  Letisztult, egyszerű kezelőfelülettel rendelkezik, így azok is gyorsan megtanulhatják a használatát, akik csak most ismerkednek a keresőoptimalizálással.

  Ha ez nem lenne elég, még a kód is nagyságrendekkel tisztább, mely kevesebb erőforrást igényel és kevesebb fájllal rendelkezik. Emellett moduláris felépítésének köszönhetően a számodra szükségtelen funkciókat könnyedén kikapcsolhatod. 

  shortpixel

  Képoptimalizálás egyszerűen: Shortpixel

  A gyorsan betöltő weboldal, mind keresőoptimalizálási, mind felhasználói élmény szempontjából kiemelkedő fontosságú tényező. Segít jobb helyezést elérni a találati listán és a felhasználók sem zárják be a weblapot néhány másodpercnyi várakozás után.

  Feljebb már említettem az egyik megoldást a problémára, mégpedig a megfelelő cache bővítmény használatát.

  A másik kiemelten fontos tényező a képek optimalizálása. Hogy mit is értek ez alatt?

  A weboldaladon található elemek közül általában a képek azok melyek a legnagyobb mérettel rendelkeznek. Ebből következik, hogy ezek letöltése tart a legtovább. Ha képes vagy a képeidet minőségromlás nélkül kisebb méretűvé tömöríteni, akkor akár másodperceket is nyerhetsz.

  Ehhez nagy segítséget fog nyújtani a ShortPixel nevű WordPress bővítmény, amely automatikusan, külön beavatkozás nélkül kisebb méretűre tömöríti a képeid. Ez egy Freemium plugin, azaz havonta 100 képet ingyenesen tömöríthetsz le vele, míg a kvóta felett havidíjat kell fizetned.

  updraftplus

  UpdraftPlus: Biztonsági mentés könnyedén

  Az egyik legnépszerűbb backup és biztonsági mentéseket biztosító WordPress bővítmény. Már az ingyenes verzió is képes egyetlen kattintással biztonsági mentést készíteni a weboldaladból, majd ezt feltölteni a felhőbe. Innen pedig egyszerűen visszaállíthatod fájljaidat ha beütne a krach. 

  Lehetőség van automatikus mentés készítésére is, így egyszeri beállítás után további teendőd nem is lesz vele, automatikusan elkészíti a mentésedet, melyet a kiválasztott tárhelyre tölt.

  Természetesen nem helyettesíti a mindenre kiterjedő biztonsági mentést, de egyszerűsége, felhasználóbarát felülete és ingyenessége miatt szoktam javasolni az UpdraftPlus telepítését.

  Learndash

  Online tananyagok készítőinek: LearnDash

  Hasonló a MemberPresshez, azonban kifejezetten online tananyagok, kurzusok készítőinek ajánlott a LearnDash WordPress bővítmény használata.

  Rengeteg lehetőséget biztosít a kurzusok menedzseléséhez. Többek közt felhasználó és csoport szintű tulajdonságok kezelése, automatikus fórum generálás, emailes értesítések, többszintű kurzusok generálása, multisite támogatás és a legtöbb közismert médiafájl kezelése.

  ithemes security

  Maximális biztonság: iThemes Security

  Biztonsági bővítményeket illetően három versenyzőt is hoztam. Az iThemes Security-t, a Sucuri-t és a Wordfence-t.

  Ithemes security

  Aki biztonságban szeretné tudni a WordPress alapú weboldalát annak érdemes megfontolnia, egy olyan prémium biztonsági plugin megvételét, mint az iThemes Security bővítmény. Évi 80 dollárért cserébe a lehető legszélesebb körű biztonsági lefedettséget kapod. 

  Tűzfal, 2FA, Google Recaptcha, malware szkennelés, teljeskörű aktivitásfigyelés. Szóval legalább 3 plugin funkcionalitását kapod meg egyben, profi fejlesztőktől.

  Sucuri

  A Sucuri egy jóval drágább, de robosztusabb plugin. Mindent tud amit egy biztonsági bővítménytől elvárható. Az extra árat az indokolja, hogy több WordPress plugin funkcionalitását kiválthatod vele.

  Ha a Sucuri-t választod, akkor nem lesz szükséged sem biztonsági mentést generáló pluginra, sem cache pluginra. Ezek mind benne vannak a Sucuri által biztosított csomagban.

  Wordfence

  Talán ezen WordPress bővítmény neve cseng leginkább ismerősen a három lehetőség közül. Ez egy ingyenes plugin, melyet a WordPress könyvtárából tudsz letölteni.

  Ingyenes megoldáshoz képest nagyon széleskörű funkcionalitást kapsz. Friss weboldal tulajoknak ezt szoktam javasolni, hiszen 0 befektetést igényel. Az egyetlen negatívum az az, hogy eléggé teleszemeteli az adatbázist, így ha másik pluginra váltasz, akkor érdemes egy nagytakarítást végezni a SQL adatbázisban.

  loco translate

  Többnyelvű weboldalakhoz: Loco Translate

  A Loco Translate segítségével lefordíthatod a weboldalad tartalmát más nyelvekre. Egyszerű kezelőfelülete kilistázza a szöveges szekciókat. Ezek mellé a megjelenítet táblázat másik oszlopába beírva a lefordított elemet, lépésről lépésre készítheted el weboldalad különböző nyelvű fordításait. 

  Emellett másik hasznos felhasználási területe az idegen nyelvű bővítmények olyan elemeinek lefordítása, melyek láthatóak a látogatóid számára. Gondolok itt például egy bővítmény által generált hibaüzenetre amely alapesetben angolul jelenik meg. A Loco translate segítségével ezt az üzenetet magyarul is megjelenítheted.

  elementor

  Page buildert keresel? Felejtsd el a Divit, itt az Elementor!

  A végére hagytam a legkomplexebb megoldást. Ha jártasabb vagy a WordPress témakörében, akkor biztosan tudod, hogy léteznek úgynevezett page builder pluginok. Ezek alapvető funkciója, hogy egy olyan keretrendszert biztosítsanak, amelyen keresztül képes vagy a weboldalad teljes megjelenését módosítani.

  Használatukkal gyorsan és egyszerűen helyezhetsz el, vagy módosíthatsz bármilyen tartalmat a weboldaladon, új oldalak készíthetsz, vagy olyan eszközöket szúrhatsz be a weboldaladba, mint egy kapcsolati űrlap, vagy képgaléria. Képes vagy velük kiváltani a témák, sablonok használatát, hiszen segítségükkel úgy építed fel az oldalad, ahogyan csak szeretnéd.

  Az utóbbi években igen népszerűvé vált a magyar WordPresses körökben a Divi használata, azonban szorosan mindig ott volt mögötte az Elementor, ami azt kell hogy mondjam, ma már köröket ver a Divire funkcionalitás tekintetében.

  Ha érdekel, hogy hogyan tudsz sablonok használata nélkül WordPress weboldalakat készíteni, akkor ajánlom, hogy vess egy pillantást az Elementorra.

  Az igazi minden az egyben bővítmény: Jetpack

  A Jetpack a WordPresst is kezelő Automattic cég saját fejlesztése. Igazi joker plugin, használatával sok más bővítményt kiválthatsz. Nézzük röviden, hogy mit tud.

  Legfontosabb, hogy biztonsági funkciókkal vértezi fel a WordPress alapú weboldalad. Biztonsági mentéseket készíthetsz vele, brute force védelmet biztosít, monitorozza a weboldal működését, biztonsági naplót vezet és véd a spamektől is.

  Több oldalról támogatja a site sebességének optimalizálását például CDN használatával, vagy a lazy loading kezelésével. Riportokat mutat a látogatók tevékenységéről. Automatikusan megosztja az új bejegyzéseid a közösségi platformokon. Extra blokkokat ad a websiteod szerkesztőfelületéhez.

  Azt hiszem a legjobb, ha te magad is megnézed, hogy mit is nyújt hiszen számtalan funkciót tartalmaz. Oldalakon keresztül listázhatnám a funkciólistát.

  Erre tessék: https://jetpack.com/features/

  Hucommerce

  HuCommerce: A WooCommerce svájci bicska

  Ha már megemlítettem a bejegyzésben a WooCommerce bővítményt, akkor érdemes szót ejteni a HuCommerce-ről is. Mivel a WooCommerce alapvetően nem magyar piacra van lokalizálva, ezért van néhány dolog ami furcsa lehet. Például a keresztnév és vezetéknév sorrendjének felcserélése, vagy a megye mező a pénztár oldalon.

  Ezekre nyújt megoldást a HuCommerce, valamint tartogat jónéhány extra funkciót is. Többek közt mennyiségválasztó gombokat ad a kosárban lévő termékekhez, irányítószám alapján automatikusan kitölti a helységnév mezőt, vagy épp ellenőrzi a mezők tartalmát, így biztosítva, hogy megfelelő adatot adott-e meg a felhasználó.

  WP Mail SMTP: Ha nem akarod, hogy spam-ben landoljanak a leveleid

  Ha tömegesen szeretnél a weboldaladról e-maileket küldeni, akkor szükséged lesz egy SMTP szerverre. Ez biztosítja azt, hogy egy különálló, használatban lévő, hiteles e-mail címet használhasson a WordPress. Így elkerülve azt, hogy a spam mappában landoljanak a leveleid.

  Ha WooCommerce webshopot indítasz, akkor javaslom a használatát, hiszen naponta akár százas nagyságrendű tranzakciós emailt is kiküld a WordPress. Kellemetlen ha egy vásárló nem kapja meg a visszaigazolását, vagy épp a számlát.

  WPS Hide Login

  WPS Hide Login: Egyszerű, de rendkívül hasznos biztonsági plugin

  Faék egyszerűségű a WPS Hide Login. Használatával lecserélheted a belépési oldal url-jét. Tehát a /wp-admin végződés helyett azt adhatsz meg amit akarsz.

  Ezzel egyrészt rengeteg botot, azaz automatikusan működő kártékony szoftvert tarthatsz távol a weboldaladtól. Másrészt azokat a rosszakarókat is megkerülheted, akik a hagyományos bejelentkezési felületen keresztül próbálnának meg belépni.

  HelloPack HelloWP

  HelloPack: Több millió forintnyi bővítmény egy ebéd áráért

  A HelloPack kicsit eltér a felsorolás többi tagjától. Ugyanis egy olyan havidíjas előfizetésről van szó, amely a havidíjért cserébe hozzáférést nyújt több, mint 100 prémium bővítményhez. Hogy hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy a HelloPack alkotói megvásárolták a szoftverek licenceit és ezt teszik elérhetővé a felhasználók számára. Mivel a WordPress nyílt forráskódú, így a rendszerhez készült bővítmények is megoszthatóak.

  Az egyetlen hátulütője ennek a rendszernek az, hogy mivel nem közvetlenül a bővítmény fejlesztőitől vásárolsz, nem kapsz tőlük támogatást, ha kérdésed lenne a WordPress bővítménnyel kapcsolatban. De erre is kitaláltam egy megoldást, ugyanis a HelloPack ügyfélszolgálattal is rendelkezik, akiknek nyugodtan felteheted a szakmai kérdéseid.

  Konklúzió

  Remélem ez az összeállítás hasznodra lesz abban, hogy még többet hozz ki weboldaladból. Ha van olyan bővítmény aminek szerinted helyet kellene itt kapnia, akkor kérlek írd meg, hogy felvehessem a listára.

  Tetszett a cikk?
  Iratkozz fel hírlevelünkre és olvass még több hasonló tartalmat!

  Gyakran ismételt kérdések

  Mire jók a WordPress bővítmények?

  Bővítmények használatával új funkciókat adhatsz WordPress alapú weboldalahoz. Ilyen funkció lehet egy egyszerű űrlap hozzáadása, vagy olyan komplex megoldás, mint egy WordPress alapú webáruház beüzemelése.

  Hogyan telepíthetek bővítményeket?

  Legegyszerűbben a WordPress vezérlőpultján belül a „Bővítmények” gombra kattintva. Majd az oldal tetején az „Új hozzáadása” gombra kattintva.

  Hogyan telepíthetek a WordPress könyvtáron kívülről származó plugint?

  A WordPress vezérlőpultján belül a „Bővítmények” gombra kattintva, majd azon „Új hozzáadása” gombra, ezt követően a „Bővítmény feltöltése” feliratú gombra kattintva.

  Milyen bővítmények telepítése ajánlott?

  A weboldal típusától függetlenül javasolni szoktam a Rank Math, WP Rocket és a Shortpixel bővítmények telepítését.

  Hol találhatok bővítményeket a WordPress könyvtárán kívül?

  Érdemes szétnézni a Codecanyon és a Woocommerce weboldalán. Ezeken a weboldalakon igen sok harmadik féltől származó bővítmény közül választhatunk.

  Szűcs Máté marketing szakértő
  Szűcs Máté
  Szia. Szűcs Máté vagyok, a Features.hu alapítója. Már lassan tíz éve foglalkozom online marketinggel, ezalatt megfordultam ügynökségeknél, kis-, és középvállalkozásoknál és startupnál is. A tapasztalataimra alapozva indítottam el a Features.hu-t 2018-ban, először csak blogként, majd ügynökségi formában is. Az itt megjelent bejegyzéseimmel szeretnék segíteni abban, hogy közelebb kerülj üzleti céljaid megvalósításához.
  Olvass tovább, ezek a cikkek is érdekelhetnek:
  200 Ingyenes marketing eszköz

  Emeld magasabb szintre vállalkozásod teljesítményét teljesen ingyenes marketing eszköztárunkkal. 200 eszköz havidíj nélkül.