gravatar
Szűcs Máté
Szűcs Máté

Mi az a Gravatar és miért érdemes használnod?

Tartalomjegyzék

Egy apró, de annál feltűnőbb dologról lesz szó a mai cikkben ami nem más, mint a címben is említett Gravatar. Biztosan észrevetted már a WordPress admin felület jobb felső sarkában a szürke kis emberalakot. 

Ez a profilkép, vagy avatár a te személyes profilodhoz tartozik és nem csak az admin felületen található meg. Akkor is láthatóvá válik, mikor felhasználói fiókoddal más WordPress oldalakon kommentelsz, illetve az általad írt posztok tetején is megjelenik.

Egyszerű módja annak, hogy egy fórumon, vagy webes felületen megkülönböztethetővé válj más felhasználóktól. 

Veled is előfordulhatott már, hogy egy profilképet gyakran láttál és megjegyezted a hozzá tartozó személyt, vagy egy fórumon többször újra láttad ugyanazt az arcot. Éppen ez lenne a Gravatar használatának lényege, hogy felismerhetővé válj a felhasználók tengerében.

Most arról írok néhány sort, hogy hogyan szabhatod testre ehhez az avatárhoz tartozó profilod, illetve hogy miért is érdemes ezzel foglalkoznod. 

Gravatar: A globális avatar

Ahogy fejlődött az internet úgy készültek az újabb és újabb fórum és blogmotorok. Ma már rengeteg eltérő rendszert használnak a céges weboldalak és legtöbb esetben már regisztrálni sem kell a kommenteléshez. A sokszínűség ára, hogy egyetlen profillal már csak egyetlen felületet tudsz használni és minden egyes új kommentmotor használatához létre kell hozni egy profilt.

Ennek a problémának a kiküszöbölése volt a Gravatar elsődleges feladata.

A Gravatar lényege, hogy használatával egyetlen profil létrehozásával kiválthatsz sok más profilt. Egyetlen felhasználói profil minden WordPress alapú weboldalhoz.

Miért érdemes Gravatar fiókot létrehoznod?

A legnagyobb előny ahogy említettem, az az hogy egyszeri regisztrációval automatikusan profilhoz jutsz, így nem kell minden egyes WordPress alapú weboldalon regisztrálnod, ha kommentelni szeretnél.

Márkaépítés szempontjából is hasznos eszköz, hiszen mindenütt a saját neveddel és egységes profilképpel jelenhetsz meg. Profilodra kattintva pedig könnyedén eljuthatnak weboldaladra a hozzászólásaidat olvasó más felhasználók.

Nem fog tömegeket terelni a weboldaladra, de ez egy ingyenes módja annak, hogy látogatókat szerezz és növeld a felismerhetődégedet.

Ajánlott cikk: A weboldal készítés költségei

A Gravatar természetesen ingyenes és a regisztráció is villámgyors. Nézzük is, hogyan tudsz profilt létrehozni.

Hogyan hozd létre a saját Gravatar profilodat?

Nyisd meg a Gravatar.com weboldalát, majd kattints a Gravatar létrehozása gombra. Add meg az email címed, válassz egy felhasználónevet és adj meg egy jelszót.

Ha van már WordPress.com fiókod akkor még egyszerűbb a dolgod, mert csak az email címed kell megadnod a regisztrációhoz. Fontos, hogy ugyanazt emailt használd amit a WordPress weboldalad esetén is használsz.

Ezzel létre is hoztad a saját Gravatar fiókodat. Már csak a testreszabás maradt hátra. A felületen a kattintva töltheted fel azt a képet ami a felhasználói neved mellett fog megjelenni.

Ezt követően töltsd ki a személyes adatokat tartalmazó szekciót, név, lokáció, rövid bio, stb. Magától értetődő.

Ha ezzel kész vagy akkor már láthatod is, hogy megváltozott a WordPress fiókod avatárja. Ha ezzel a profillal írsz egy cikket akkor itt is láthatóvá válik.

Ha nem változik meg azonnal várj néhány percet. Előfordul, hogy a rendszernek egy kis átfutási időre van szüksége.

Tetszett a cikk?
Iratkozz fel hírlevelünkre és olvass még több hasonló tartalmat!

Olvass tovább, ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pocket
small_c_popup.png

200+ Ingyenes marketing eszköz​

Emeld magasabb szintre vállalkozásod teljesítményét teljesen ingyenes marketing eszköztárunkkal. Több, mint 200 eszköz havidíj nélkül.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy minél jobb élményt tudjunk nyújtani