online marketing blogok

A legjobb online marketing blogok (Top 35)

Szűcs Máté marketing szakértő
Szűcs Máté

Szűcs Máté

Azt hiszem egyetérthetünk abban, hogy az online marketing a leggyorsabban változó területek egyike. Ahhoz, hogy egy profi marketinges naprakész tudjon lenni, számos iparágat kell figyelemmel kísérnie nap, mint nap. Sőt, nekünk marketingeseknek nem csupán a legújabb trendekkel kell tisztában lennünk, de azokat át kell ültetnünk a gyakorlatba is.

A naprakészség megteremtésének egyik első számú lépése az, hogy megtaláld a számodra leghasznosabb marketing blogokat és rendszeressé tedd az olvasásukat. A legtöbb online marketing blogban szakértő szerzők adják át tudásukat ingyen, neked nincs más dolgod, mint időt szánni arra, hogy ezt a tudást feldolgozd.

Mindenkinek megvannak a saját kedvencei, de míg néhány évvel ezelőtt 15-20 nagyobb tematikus blog volt megtalálható a neten, ma már tetszőleges folyót lehet velük rekeszteni, így nem egyszerű megtalálni azokat, amelyekre tényleg érdemes időt szakítani.

Ebből kiindulva született meg ez a bejegyzés, ugyanis több olyan marketing blogot olvasok rendszeresen, amelyek már évek óta a hírolvasóm részét képezik. Ebben a cikkben azt a 35 online marketing blogot fogom veled megosztani, amely folyamatos, magas minőségű cikkekkel látja el az olvasóit.

A bejegyzést témákra bontottam, így ha téged csak egy-egy adott témakör legjobbjai érdekelnek, akkor könnyebben megtalálhatod őket a tartalomjegyzék használatával.

Általános online marketing blogok

Ebben a kategóriában találhatod meg azokat a blogokat, melyek nem egy-egy területre fókuszálnak, hanem szélesebb körű információkat tartalmaznak. Ha kezdő marketinges vagy, akkor javaslom, hogy ezekkel a weboldalakkal kezdj.

hubspot marketing blog

Hubspot

A Hubspot igazi behemót az online marketing területén. Ők fejlesztik a piacon kapható egyik legkomplexebb marketing és CRM szoftvert, de az ő nevükhöz köthető az inbound marketing metodológia kiötlése is.

Hihetetlen mennyiségű tudásanyagot tartalmaz a Hubspot marketing blog, a legkülönbözőbb témákban. A bejegyzések mellett számos esettanulmány, útmutató, letölthető tartalom található a weblapon. Ha szeretnél jobban megismerkedni a marketing alapjaival, vagy épp a legújabb trendekről olvasnál részletesen, akkor a Hubspot marketing blogját nem érdemes kihagynod.

Itt érheted el: https://blog.hubspot.com/

backlinko seo blog

Backlinko

Brian Dean személyes blogja melyben főleg keresőoptimalizálással foglalkozik. A tudását a gyakorlatba is átültető szakemberről van szól, a legtöbb cikke jellemzően a Google első három találatának egyike az adott témában. Emellett azonban rengeteg határterületet is érint, például nagyon jó útmutatókat találhatsz, ha email marketingről, vagy SEO szövegírásról szeretnél többet megtudni.

Itt érheted el: https://backlinko.com/blog

cxl bejegyzések

CXL

Nagyon szeretem az olyan online marketing blogokat amelyek ugyan ritkán posztolnak, de a heti, vagy havi egy-egy posztjukban egy több ezer szavas információ bombát dobnak le. Na a CXL ez a kategória. A CXL-nél leginkább a weboldalad és marketing folyamataid optimalizálásról tanulhatsz, rendkívül részletekbe menő bejegyzéseik segítségével.

Itt érheted el: https://cxl.com/blog/

buffer közösségi média blog

Buffer

A Buffer alapvetően egy a közösségi média felületek kezelését megkönnyítő szoftvert üzemeltet és ez átjön az általuk előállított tartalmakban is. Ők a közösségi média szakértői, akik nem csupán egy-egy témakört ölelnek fel, hanem elemzik mások közösségi média tevékenységét és esettanulmányokkal is színesítik a weboldalukat. Külön említésre méltó a podcastjük, melyben szintén főleg a közösségi médiára fókuszálnak.

Itt érheted el: https://buffer.com/resources/

unbounce marketing

Unbounce

Az Unbounce talán a legismertebb landing page készítést támogató szoftver, régebben mi is sokat használtuk kampányok támogatásához. Az Unbounce marketing blog ennek fényében leginkább konverzióoptimalizálással és weboldal készítéssel, fejlesztéssel foglalkozik. Ha szeretnél hatékonyabb landing oldalakat, vagy jobban konvertáló designt, akkor mindenképp vess rá egy pillantást.

Itt érheted el: https://unbounce.com/blog/

quicksprout útmutatók

QuickSprout

Marketing blogként indult és mára már egy szinte minden üzleti és vállalkozás indítási kategóriát lefedő útmutatóvá vált a QuickSprout. Ha szeretnél részletes útmutatókat olvasni a legfontosabb marketing eszközökről, vagy egy-egy szoftver, vagy szolgáltatás megismerése. célod, akkor ajánlom a QuickSprout olvasását.

Itt érheted el: https://www.quicksprout.com/

bigcommerce e-kereskedelmi blog

BigCommerce

A BigCommerce alapvetően egy webáruházak készítéséhez és menedzseléséhez kifejlesztett CMS rendszer. Ezzel párhuzamban áll a cég blogja is. Egy nagyon erősen e-kereskedelem fókuszú blogról van szó, ahol kezdő és gyakorlottabb webáruház tulajok is hasznos információkat találhatnak.

Itt érheted el: https://www.bigcommerce.com/blog/

social media examiner

Social Media Examiner

Nincs túl sok olyan közösségi médiával foglalkozó blog/magazin ami széleskörűbb és részletesebb információt nyújtana a témával kapcsolatban. Van egy kiváló podcastja is a csapatnak, ahol minden héten a téma szakértőitől tanulhatunk.

Itt érheted el: https://www.socialmediaexaminer.com/

marketo online marketing blog

Marketo

Haladóbb marketingeseknek ajánlom az Adobe/Marketo blogját. Nagyon értékes cikkeket írnak, viszont nagyon specifikus témákról van szó szinte mindegyikükben. Javaslom, hogy bizonyos időközönként nézz rá a marketing blogra és szemezgess a témák közt, hátha találsz valamit ami számodra hasznos lehet.

Itt érheted el: https://blog.marketo.com/

wistia blog

Wistia

Különleges versenyző a listán a Wistia saját tudástára. Alapvetően egy videós platformról van szó, így nem meglepő, hogy a tartalmaik is a videózás és a szorosan kapcsolódó témák körül forog. Ha érdekes az élő videózás, a Youtube, vagy épp a TikTok, akkor vess rájuk egy pillantást.

Itt érheted el: https://wistia.com/learn

seth godin seth's blog

Seth’s Blog

Egyik kedvenc szerzőm sem maradhat le a listáról. Seth Godin minden nap tartogat valamilyen értékes tartalmat az olvasói számára. Rövid, de annál velősebb bejegyzései és podcastja kiemelkedik a tömegből.

Itt érheted el: https://seths.blog/

smart insights cikkek

Smart Insights

Különleges marketing blogot vezet a Smart Insights csapata. A széleskörű tematika mellett rengeteg letölthető tartalom, letölthető tervező és interaktív bejegyzés segíti azokat, akik szeretnének többet tudni a digitális marketingről.

Itt érheted el: https://www.smartinsights.com/blog/

authorityhacker seo blog

AuthorityHacker

Gael és Mark egy SEO ügynökséget vezetett, majd váltottak és a megszerzett tudást saját weboldalak felépítése fektették. A sokadik felhúzott és eladott weblap után a tapasztalataikat podcast, blog és kurzus formájában adják át.

Itt érheted el: https://www.authorityhacker.com/blog/

convince and convert cikket

Convince & Convert

Az egyik legrégebben működő ügynökség a listában. Nagyon profi tartalmaik vannak a közösségi média, tartalommarketing és influencer marketing területén.

Itt érheted el: https://www.convinceandconvert.com/blog/

databox adat analitika

Databox

A Databox egy adatvizualizációs eszköz, hasonló a Google Data Studio-hoz. Bejegyzéseikben jellemzően 20-30 szakértőt kérdeznek meg egy adott témával kapcsolatban és összesítik az elmondottakat. Elég egyedi amit csinálnak, de a rengeteg különböző nézőpont mindig nagyon olvasmányos cikkeket szül.

Itt érheted el: https://databox.com/blog

occams razor avinash kaushik

Occam’s Razor

Az általános kategória utolsó eleme Avinash Kaushik az Occam’s Razor blog szerzője, aki mellesleg az egyik legnagyobb szakértelemmel és tudással rendelkező analitikai szakember. Olyan haladóbb szinten lévő marketingeseknek ajánlom a bejegyzéseit, akiket érdekel az adatok hatékonyabb mérése, elemzése és az üzleti döntések adatokkal való támogatása.

Itt érheted el: https://www.kaushik.net/avinash/

SEO és keresőoptimalizálás blogok

A következő néhány blogon is változatos marketinges témákat találhatsz, de közös bennük, hogy fő profiljuk a keresőoptimalizálás területe.

semrush blog

SEMrush

A SEMrush egy keresőoptimalizálást és piackutatást támogató szoftver. Ahogyan a lista más szoftveres cégei esetében, úgy itt is egy rendkívül magas minőségű blogot üzemeltetnek az írók, mely leginkább keresőoptimalizálási útmutatókat, alap információkat és hasznos tippeket tartalmaz.

Itt érheted el: https://www.semrush.com/blog/

moz seo blog

Moz

Ki nem hagyható egyetlen marketing blogokat szemléző felsorolásból sem a Moz blogja. Ez a blog a keresőoptimalizálás témaköre körül forog és akármilyen szinten is állsz a SEO-val kapcsolatban, itt biztosan találsz olyan tartalmat, ami új információt fog tartalmazni.

Itt érheted el: https://moz.com/blog

ahrefs keresőoptimalizálás blog

Ahrefs

Lehet, hogy ismerősen cseng az Ahrefs neve, ugyanis az egyik legnépszerűbb keresőoptimalizálást támogató eszközről van szó. Havonta néhány bejegyzés jelenik meg a cég blogján, melyek mind a keresőoptimalizáláshoz szorosan köthető területeket vizsgálnak.

Itt érheted el: https://ahrefs.com/blog/

search engine journal

Search Engine Journal

A Search Engine Journal egy SEO fókuszú hírportál és magazin egyben. Itt megtalálhatod a legfrissebb SEO-s híreket, de számos szakértői cikket is találhatsz egy-egy adott témával kapcsolatban.

Itt érheted el: https://www.searchenginejournal.com/

search engine land

Search Engine Land

A felsorolás előző tagjához nagyon hasonló magazin. Sokszor előfordul, hogy szinte egy időben posztolnak. Ez az a két SEO-s website, amit minden nap érdemes átnézned, ha naprakész szeretnél lenni a keresőoptimalizálás területén.

Itt érheted el: https://searchengineland.com/

search engine roundtable

Search Engine Roundtable

A Search Engine Roundtable mindent kiposztol ami kicsit is SEO tematikájú. Itt a cikkek mellett gyakran láthatod a legnépszerűbb SEO-s arcok tweetjeit és azok elemzéseit, egy-egy fotót a Google irodájából, vagy egy-egy rövid interjút a szakértőkkel.

Itt érheted el: https://www.seroundtable.com/

Szövegírás blogok

Ez a kategória azoknak szól, akik szeretnének profibb tartalmakat írni, valamint jobban megismerkednének a tartalommarketinggel.

content marketing institute

Content Marketing Institute

Ahogyan a nevében is benne van, a CMI-n leginkább tartalommarketinggel kapcsolatos cikkeket találhatsz. Számos kiemelkedő írójuk és szakértőjük van, így szinte minden nap publikálnak legalább egy-egy szakmai cikket.

Itt érheted el: https://contentmarketinginstitute.com/

copyblogger

Copyblogger

Ha szeretnél magasabb minőségű tartalmakat készíteni, akkor a Copyblogger hasznos lesz számodra. Az egyik legrégebben működő és legnépszerűbb szövegírással és tartalommarketinggel foglalkozó marketing blogról van szó.

Itt érheted el: https://copyblogger.com/

blogging wizard

Blogging wizard

Kifejezetten bloggerek számára nyújt segítséget a Blogging Wizard. Itt mindent megtalálhatsz a blog elindításától kezdve, a promotáláson át, egészen a monetizálásig.

Itt érheted el: https://bloggingwizard.com/

PPC blogok

Főleg online hirdetési platformokkal foglalkozó marketing blogok alkotják a következő kategóriát. Ha érdekel a Google Ads, a Facebook Ads, vagy más hirdetési platform, akkor vess rájuk egy pillantást.

wordstream ppc blog

WordStream

A WordStream egy hirdetések optimalizálását segítő szoftvert üzemeltető cég. Ehhez mérten főleg digitális hirdetésekkel és azok határterületeivel kapcsolatos gyakorlati tudást kaphatsz a blogot olvasva.

Itt érheted el: https://www.wordstream.com/blog

adespresso útmutatók

AdEspresso

Az AdEspresso szintén egy szoftveres Saas cég, amely szintén a hirdetési felületek használatának megkönnyítését tűzte ki célul. Számos részletekbe menő bejegyzésük és útmutatójuk van kezdő és középhaladó marketingesek számára.

Itt érheted el: https://adespresso.com/

ppc hero magazin

PPC Hero

A PPC Hero egy PPC fókuszú blog és hírmagazin és az egyik legnagyobb iparági konferencia szervezője. Itt a részletesebb útmutatók mellett a legfrissebb PPC-s híreket is megtalálhatod.

Itt érheted el: https://www.ppchero.com/

WordPress blogok

Ebben a szekcióban a WordPress weboldalak iránt érdeklődőknek mutatok néhány blogot, melyeket segíthetnek weboldaluk hatékonyabbá tételében.

wpbeginner wordpress blog

WPBeginner

Mivel is kezdeném, ha nem a WPBeginner blogjával. Az idők során igazi behemóttá nőtte ki magát a blog mögötti cég, már számos plugin és WordPress kiegészítő a tulajdonukban van, megkerülhetetlenek az iparágban. Ha valamilyen kérdésed van a WP használatával kapcsolatban, akkor jó eséllyel itt megtalálhatod a válaszokat.

Itt érheted el: https://www.wpbeginner.com/

kinsta

Kinsta

A Kinsta egy WordPress-re specializálódott hosting szolgáltató. A szolgáltatásuk kiemelkedő, de ugyanilyen profi a blogjuk is. Havi 1-2 nagy terjedelmű bejegyzésük jelenik meg, egy-egy WordPress-hez szorosan kapcsolódó témában.

Itt érheted el: https://kinsta.com/blog/

wptavern blog

WP Tavern

Kizárólag WordPress hírekkel foglalkozó híroldal. Ha érdekelnek a legfrissebb újdonságok, akkor itt a helyed.

Itt érheted el: https://wptavern.com/

themeisle

ThemeIsle

A ThemeIsle leginkább a WPBeginner-hez hasonlítható, hiszen ők is bővítményeket és témákat biztosítanak WordPress felhasználók számára, azonban rendkívül erősek tartalommarketingben. Nagyon sok hosszú terjedelmű tartalmat találhatsz a rendszeresen frissített blogjukban.

Itt érheted el: https://themeisle.com/blog/

Marketing magazinok

Végezetül néhány online magazint is megemlítek. Ezekhez nem fűznék különösebb magyarázatot, mindegyikük az üzleti és marketinges világ napi történéseit szemlézi. Ha igazán naprakész akarsz lenni, akkor javaslom, hogy adj hozzá néhányat a napi rutinodhoz.

Adweek

The Drum

Adage

Digiday

Fast Company

Végszó

Remélem ezzel az összeállítással sikerült legalább néhány olyan marketing blogot bemutatnom számodra, ami a későbbiekben hasznodra lesz. Javaslom, hogy nézd át a lista tagjait és a szimpatikusabbakat mentsd el könyvjelzőként, vagy tedd be őket a hírolvasódba. Nálam az utóbbi megoldásra esett a választás, így mindig megkapom a legfrissebb cikkeket, melyek egy központi helyen láthatok.

Ha van olyan marketing blog, amit szerinted érdemes lenne felvenni a listára, akkor kérlek írd meg hozzászólásban.

Tetszett a cikk?
Iratkozz fel hírlevelünkre és olvass még több hasonló tartalmat!
Szűcs Máté marketing szakértő
Szűcs Máté
Szia. Szűcs Máté vagyok, a Features.hu alapítója. Már lassan tíz éve foglalkozom online marketinggel, ezalatt megfordultam ügynökségeknél, kis-, és középvállalkozásoknál és startupnál is. A tapasztalataimra alapozva indítottam el a Features.hu-t 2018-ban, először csak blogként, majd ügynökségi formában is. Az itt megjelent bejegyzéseimmel szeretnék segíteni abban, hogy közelebb kerülj üzleti céljaid megvalósításához.
Olvass tovább, ezek a cikkek is érdekelhetnek:
200 Ingyenes marketing eszköz

Emeld magasabb szintre vállalkozásod teljesítményét teljesen ingyenes marketing eszköztárunkkal. 200 eszköz havidíj nélkül.